Ponedeljek (7. 10. 2024):

Letošnji teden otroka smo začeli s kulturnim dnem. V okviru dogodka sta se organizirali dve skupini. Prva skupina je pričela z izdelavo brošure oz. večjezične digitalne predstavitve šolskih prostorov in okolja. Druga skupina pa se je lotila poslikave šolske stene. Njihov cilj je bil popestritev šole s slikovno predstavitvijo medkulturnosti na šoli.

Torek (8. 10. 2024):

Po uspešnem prvem dnevu, smo teden nadaljevali z naravoslovnim dnem. Obe skupini, polni energije in motivacije, sta se ponovno zbrali in nadaljevali vsaka s svojim delom. Učenci so brošuro še dodatno izboljšali in ji dodali še več vsebine. Druga skupina je nadaljevala s poslikavo stene in dopolnila obstoječe umetniško delo. Oba projekta sta zelo hitro napredovala.

Četrtek (10. 10. 2024):

Popoldne smo začeli s Start up dnevi za nadarjene. Razdelili smo se v tri skupine, kjer smo izvajali različne dejavnosti. Prva skupina se je osredotočila na izdelavo Canvasa. Z ustvarjalnimi tehnikami so oblikovali kreativne projekte na temo Medkulturni lonec. Druga skupina je nadaljevala z delom na poslikavi stene. Dokončali so umetnino, ki so jo ustvarjali preteklih nekaj dni. Nastalo je pravo umetniško delo, ki bo nedvomno pritegnilo pozornost vseh, ki bodo šli mimo. Tretja skupina se je osredotočila na dokončanje brošure. Posvetili so se dodajanju zadnjih informacij in izboljšav. Nastalo je bogato in izjemno kreativno delo. Po uspešno opravljenem delu smo pojedli večerjo in se odpravili v kino, kjer smo si ogledali film Prvi sneg. Po vrnitvi v šolo smo se pripravili na nočitev in kmalu za tem utrujeni zaspali.

Petek (11. 10. 2024):

Po prespani noči v šoli smo pojedli zajtrk in nato je sledilo tekmovanje za najboljši Canvas. Vsaka skupina je predstavila svoje delo. Nato so učitelji izbrali najboljši Canvas in ga tudi nagradili s sladko nagrado. Po končani predstavitvi smo se lotili kuharskega izziva Vorančev MasterChef. Razdelili smo se v skupine in že smo lahko pokazali svoje kulinarične veščine. Med kuhanjem smo uživali in sodelovali pri ustvarjanju. Po končanem kuhanju je sledil skupni obrok, kjer smo pojedli svoje jedi. Medtem je komisija skrbno ocenjevala jedi na podlagi okusa, izgleda in predstavitve. Po dolgem premisleku je bila razglašena skupina, ki je pripravila najboljšo jed. Tako smo končali dan, ki je bil poln ustvarjalnosti, timskega dela in kulinaričnih užitkov.

M. K., 9.b

Dostopnost