Več o manufakturi Zotter si oglejte na povezavi https://www.zotter.at/de/das-ist-zotter.html.
Streha čokoladnice je živa. In ne, nismo sami 🙂 Utrujen? Kje pa!
Potrošniška žilica in preudarnost pri nakupu.
Po napornem okušanju smo naskočili prodajalno, nato pa odšli v užitni živalski vrt.
Lame na paši med sončnimi kolektorji. Zeliščna pot
Ob pritisku na zastavo lahko slišiš razlago o rastlinah v izbranem jeziku. Valabi ali drevesni kenguru pri počitku.
Zelena streha Sušenje zelišč
Bogate barve narave
Tobogan je bil kar oblegan. Virtualna resničnost tudi, vendar le za kratek čas. Toliko tega nas še čaka!
Visoka greda 🙂 Ribnik ob hlevu
Bolj ko poganjaš, večji je vodomet.
Pujsek, ki ima rad mir po kosilu 🙂
Tukaj lahko mestni otroci vidijo, kako zgleda paradižnik. Malica nam ustreza kadar koli 🙂
Igra v naravi je najboljši način za sproščanje energije.
Srečna družina pri obedu.
Ne, to nista Peter in Heidi 🙂
Družabni purani Golobji domek
Jakobova ovca Pokopališče idej
Pogled na čokoladnico s posestva Človeški hlevček 🙂
Morda pa kdaj obiščemo Zotterjevo poslovalnico v Šanghaju 🙂
Na povezavi si oglejte, od kod izvira čokolada: https://www.zotter.at/de/zotter-erlebniswelt/kakaokino-trailer.html.
Kaj smo se naučili na ekskurziji? Sedaj vemo, kako nastane čokolada, katere sestavine so potrebne za izdelavo, vemo, kaj je pravična trgovina ali fair trade (pravično plačilo za dobro opravljeno delo), razumemo, zakaj je čokolada draga in od kod so sestavine zanjo. Vemo. kje rastejo kakavova drevesa in poznamo pot od nabiranja plodov do kakavovega prahu. Vemo, da so čokolado izumili Indijanci v Srednji Ameriki in da obstaja že več kot 4000 let. In kako smo uporabili znanje nemščine? Poleg pozdravov in zahval smo vneto brali, katere sestavine vsebujejo vzorci, ki smo jih vneto okušali. Še posebej prizadevno so sestavine dešifrirali tisti učenci, ki so se želeli izogniti čokoladi z zmletimi posušenimi ličinkami 🙂
Jadranka Zaletelj