Drage učenke in učenci! Tretji teden z ZPM je tukaj. Celoten počitniški program je tukaj.

ZePeeMov poletni počitniški program – tretji teden

 

Tematske delavnice 6+:

15. 7. do 19. 7. 2024 – Impro gledališče

Ko improvizacija zaide v gledališče, nastane predstava polna smeha, nenadnih zapletov in nepredvidljivega zaključka. Na delavnicah impro gledališča se bomo seznanili s prvinami in tehnikami gledališke improvizacije in ustvarili čisto pravi mini impro nastop. 

(Mojca Frim, samozaposlena v kulturi)

 

Potepanja po mestu:

 

15. 7., 9:00–13:00 – Invertebrata

Odpravili se bomo v svet zoologije in spoznavali nevretenčarje iz naše okolice. To so tiste živali »brez hrbtenice«. (Društvo študentov naravoslovja)

 

16. 7., 9:00–13:00 – Vrtičkamo

Stopili bomo na pot spoznavanja samooskrbe in pridelovanja zelenjave. Vrtičkali bomo na permakulturnem vrtu. (Permakulturni Inštitut Maribor)

 

17. 7., 9:00–13:00 – (Z)mešana sreda

Noge nas bodo ponesle v Kulturni inkubator, kjer bomo z Moniko Pocrnjić vstopili v svet tridimenzionalnosti in ustvarjanja s 3D-pisali.(Mladinski kulturni center Maribor)

 

18. 7., 9:00–13:00 – Druženje z detektivko

Prigode detektivskega dela bomo slišali na druženju z detektivko. Preverili pa bomo tudi lasten detektivski talent. (Intellegos, detektivska agencija)

 

19. 7., 9:00–13:00 – Balinarski petek

Konec tedna bomo preživeli ob prijetnem in zabavnem balinanju. Športu, ki se v Sloveniji ponaša z dolgo tradicijo. (Balinarsko društvo Angela Besednjaka)

 

Sredin izlet:

17. 7., 8:30–16:00 – Pohorska sapica

Kot mali planinci se bomo z vzpenjačo odpravili na Pohorje in se peš podali na pot proti Domu Miloša Zidanška. Tam se bomo predali raziskovanju čutov v naravi, zabavi ob druženju s škratom Milekom in še marsikaj.

 

Mladinski počitniški program:

Mladinski počitniški program v ospredje postavlja učenje za življenje. Krepili bomo veščine komuniciranja, javnega nastopanja, hitrega prilagajanja v nepredvidljivih situacijah ter ne nazadnje poskrbeli za lastno varnost in sprostitev. Ta teden smo v gledališči. Podrobnejši program in več informacij najdete tukaj https://drive.google.com/file/d/1qUt8VxHG1MV7vdtqMrF8AJzlSXU57Gtw/view?usp=sharing

 

Pridružite se nam, zabavno bo!

Zveza prijateljev mladine Maribor

Dostopnost