Drage učenke in učenci!

Obvestilo ZPM za vas:

S prihodom dedka Mraza se prične tudi praznično dogajanje v Domu ustvarjalnosti mladih (DUM) Maribor. Od 12. do 23. 12. 2022, vsak delovni dan, med 15. in 19. uro, vabimo na ustvarjalne delavnice DARILA SRCA, na katerih bomo izdelovali darila za tiste, ki jih imamo radi. Gotovo bodo veseli, saj so darila, ki jih izdelamo in ovijemo sami, najbolj srčna, nosijo pozitivno sporočilo in varujejo okolje. Na naših decembrskih delavnicah bomo seveda izdelovali tudi okraske za novoletno jelko, voščilnice, podstavke za svečke in kar je še takega, prazničnega.

 

Med NOVOLETNIMI POČITNICAMI, od 27. do 30. 12. 2022, pa otroke v DUM vabimo v dopoldanskem času, med 8. in 16. uro. Da bo veselo, kot se za zadnje dneve leta spodobi, bomo izdelovali izvirne instrumente in nanje igrali, igrali bomo tudi na djembe, plesali in se družili ob družabnih igrah. Odpravili se bomo v praznično okrašeno Ledno dvorano na drsanje, pot pa nas bo zanesla tudi med vilinke in vilince v Vilinsko mesto. Morda nas obišče tudi skrivnostna vila Simona, preden se z dedkom Mrazom vrne na Pohorje.

 

SPREVODI DEDKA MRAZA  (od 13. do 22. 12. 2022)

Dedek Mraz bo na praznično okrašeni kočiji s pravljičnim spremstvom potoval po mestnih soseskah in pozdravljal otroke, zelo skrivnostno pa ga bo spremljala tudi njegova prijateljica, gozdna vila Simona. Več o sprevodih tukaj.

 

SLOVO DEDKA MRAZA (28. 12. 2022)

Po predstavi na Vilinskem odru bomo dedka Mraza pospremili na njegovi zadnji poti po svetlečih mestnih ulicah in mu pomahali v slovo na Trgu Leona Štuklja. Na svidenje dedek Mraz in obišči nas spet prihodnje leto …

 

Dostopnost